Stranska sekcijska garažna vrata Hörmann HST

Odkrijte prostorski čudež s stranskimi sekcijskimi garažnimi vrati

Stranska sekcijska garažna vrat Hörmann HST so idealna rešitev za posebne vgradne situacije:
Drugače kot dvižna, sekcijska in navojna garažna vrata se ta konstrukcija vrat ne odpira navzgor, temveč bočno. Posebna prednost, če želite imeti na primer strop garaže prost za shranjevanje predmetov (deske za surfanje i.p.) ali če vratnega krila zaradi gradbenih danosti (poševen strop, nizka preklada, moteče odtočne cevi) ni mogoče pomakniti ali montirati pod strop.

Stranska sekcijska vrata povezujejo številne inovativne podrobnosti – od preciznega teka vrat preko varne zapahnitve do posebne konstrukcije talnega vodila. Tako vam nudi ta rešitev vrat dan za dnem več udobja in več varnosti.

Izberite svoja idealna vrata med sedmimi motivi – od klasičnega motiva kaset, preko elegantnih vodoravnih motivov M in L do ekskluzivnih design motivov z zasteklitvami in aplikacijami iz nerjavnega jekla. S številnimi površinami, barvami in imitacijami lahko svoja stranska sekcijska vrata optimalno uskladite z arhitekturo svoje hiše.

Za dodatne informacije v povezavi z nakupom in vgradnjo stranskih sekcijskih garažnih vrat nas lahko pokličite na telefonsko številko 05 700 05 55 ali pošljete elektronsko sporočilo z vašim vprašanjem na naslov salon.po@pvcnagode.si

Motiv M
Standardno beli RAL 9016

Motiv L 461
Titan Metallic CH 703

Kaseta
površina Decograin, Golden Oak


Stranska sekcijska vrata HST

S PU zapolnjeni sendvič paneli, debeline 42 mm, so prepričljivi zaradi zelo dobre zvočne in toplotne izolacije kot tudi visoke stabilnosti vratnega krila ter mirnega teka vrat.


Avtomatska funkcija za osebni prehod pri vratih s pogonom

Z ročnim oddajnikom ali držalom vrat lahko svoja stranska sekcijska vrata hitro in enostavno delno odprete za prehod oseb. Samo kratek pritisk na držalo in vrata se avtomatsko pomaknejo do nastavljene pozicije. Pri naslednjem pritisku se vrata znova zaprejo. Širino prehoda nastavite enostavno na pogonu. Na primer ozek prehod samo za osebe ali širši prehod za kolo, motor ali samokolnico.

Podrobnosti perfektno medsebojno usklajene

Natančen tek vrat
Plastična dvojna tekalna kolesca iz proti obrabi odporne umetne mase se premikajo varno in natančno po aluminijastem tekalnem vodilu in preprečujejo iztirjenje vratnih lamel. Hkrati pa zagotavljajo lahek in miren tek vrat, tako da je mogoče vrata tudi ročno z lahkoto odpreti. Stabilni spojni šarnirji na tekalnih kolescih in med lamelami, debeline 42 mm in zapolnjenimi s PU peno, skrbijo za visoko stabilnost vratnega krila.

Dobro zatesnjeno
Trajno elastična in vremensko odporna tesnila ob straneh in na področju preklade okvirja vrat kot tudi med posameznimi lamelami in spodnjim robom skrbijo za dobro tesnjenje vrat. Stransko tesnilo optimalno zapre rob vrat z velikim volumenskim profilom.

Varno zapahnjeno
S pomočjo zgornjega in spodnjega vodila vrat se vrata zelo natančno zaprejo. Dva dodatna kavlja na stranskem delu vrat stabilno povezujeta vratno krilo s stranskim vodilom. Pri tem pa to mehansko varovalo praktično preprečuje neželeno dvigovanje vrat. Za še boljšo protivlomno zaščito so lahko vrata z ročnim upravljanjem opcijsko opremljena s trojnim zapahom na spodnjem zaključnem robu.

Natančno vodenje vratnega krila
Spodnje aluminijasto vodilo varno vodi vratne lamele in preprečuje, da bi le-te izskočile. Vodilo je ploske oblike s samo 25 mm višine, kar ne vpliva na dovoz oz. dohod. Odprta stranska konstrukcija poenostavi čiščenje talnega vodila oz. odstranitev umazanije in listja.

Enostavna montaža
Vodilo stranskih sekcijskih vrat se enostavno privije in se lahko kot celota pritrdi na steno garaže. Vgradnjo v primeru omejenega prostora vgradnje, s samo 140 do 450 mm stranskega prostora, omogoča okovje DS z dvojnimi stranskimi tekalnimi vodili.

1. Kakovost blagovne znamke iz Nemčije

Vsi sestavni deli vrat in pogonov so pri Hörmannu rezultat lastnega razvoja in proizvodnje; so stoodstotno medsebojno usklajeni ter za vašo varnost preizkušeni in certificirani s strani priznanih neodvisnih inštitucij. Izdelani so po sistemu vodenja kakovosti DIN ISO 9001 v Nemčiji in izpolnjujejo zahteve evropskega standarda 13241-1. Poleg tega pa naši visoko kvalificirani sodelavci intenzivno razvijajo nove proizvode, nenehno dopolnjujejo obstoječe in jih izboljšujejo v detajlih. Tako nastajajo patenti in edinstvene ponudbe na trgu.

2. Garažna vrata za generacije

Preizkusi dolgotrajnega delovanja, izvedeni pod realnimi pogoji, zagotavljajo domišljene serijske proizvode s kakovostjo Hörmann. Zaradi tega in zahvaljujoč odličnim tehničnim rešitvam kakor tudi zagotavljanju brezkompromisne kakovosti imate pri Hörmannu 10 let garancije za vsa sekcijska vrata in 5 let garancije za Hörmann pogone.

3. Pogled v prihodnost

Hörmann daje dober zgled. Zato pokriva podjetje do 70 % svojih energetskih potreb iz ekoloških virov, ki jih bo tudi nenehno širilo. Istočasno pa se bo z uvedbo inteligentnega in certificiranega sistema energetskega upravljanja management letno zmanjšalo veliko ton CO². Nenazadnje pa nudi Hörmann proizvode za trajnostno gradnjo.

4. Lahkotno, mirno, precizno

Dvojna tekalna kolesca
Pomik panelov, debeline 42 mm in zapolnjenih s PU peno, poteka varno in natančno zgoraj s pomočjo stabilnih dvojnih tekalnih kolesc in spodaj po zaobljenem talnem vodilu. Na obeh straneh odprta konstrukcija omogoča enostavno čiščenje talnega vodila.

5. Zanesljivo

Zaščita pred ukleščenjem prstov zunaj in znotraj
Oblika vratnih elementov in šarnirjev na prehodih lamel je optimalno usklajena, kar preprečuje ukleščenje prstov.
Dvojna izklopna avtomatika
Zanesljiva izklopna avtomatika deluje tako pri odpiranju kot pri zapiranju vrat. V primeru nepričakovanih ovir v območju odpiranja vrat in ob steni se vrata takoj ustavijo. To ščiti osebe kakor tudi vozila in predmete pred poškodbami.

6. Udobno

Hitreje v garažo
Za prehod oseb se lahko stranska sekcijska vrata hitro in enostavno samo delno odprejo. Tako boste prišli hitreje v garažo, npr. do svojega kolesa. Udobneje z avtomatskim delnim odpiranjem Pri vratih s pogonom je mogoče širino osebnega prehoda nastaviti individualno. Z vrati lahko upravljate preko vašega ročnega oddajnika ali opcijsko dobavljivega držala vrat z radijsko vodenim modulom.

7. Varno

Mehansko varovalo pred dvigovanjem
Nepovabljeni gosti pri Hormann avtomatskih vratih praktično nimajo možnosti. Brž ko so garažna vrata zaprta, varovalo pred dvigovanjem avtomatsko zaskoči v omejevalnik tekalnega vodila, vrata so v trenutku stabilno zapahnjena in zaščitena pred dvigovanjem. Ta patentirana zapahnitev vrat deluje izključno mehansko in je torej učinkovita tudi v primeru prekinitve električne napetosti, kar ne velja za konkurenčne pogone. Dodatno dva kavlja na stranskem delu vrat stabilno povezujeta vratno krilo s stranskim vodilom.

8. BiSecur sistem za daljinsko upravljanje

Perfektno usklajeno in stoodstotno kompatibilno
Dvosmerni brezžični sistem BiSecur je pojem za tehniko jutrišnjega dne za udobno ter varno upravljanje garažnih in dvoriščnih vrat, pogonov vrat, luči in še več. Pri Hormannu razviti, ektremno varni BiSecur postopek kodiranja s stabilnim dosegom brez motenj vam zagotavlja varnost, ker vašega radijskega signala ne more nihče kopirati. Preizkušen in certificiran je bil s strani strokovnjakov univerze Ruhr Universitat Bochum.
Vsi BiSecur pogoni, sprejemniki in elementi upravljanja so stoodstotno kompatibilni. Z ročnim oddajnikom ali npr. brezžičnim kodnim tipkalom lahko poleg svojih garažnih vrat udobno odpirate tudi svoja s Hormann pogonom opremljena dvoriščna vrata, pogone ali druge naprave s sprejemniki BiSecur.

9. Perfektno usklajeno in stoprocentno kompatibilno

Vsi BiSecur pogoni, sprejemniki in elementi upravljanja so stoprocentno kompatibilni.
Z ročnim oddajnikom ali npr. brezžičnim kodnim tipkalom lahko poleg svojih garažnih vrat udobno odpirate tudi svoja s Hormann pogonom opremljena dvoriščna vrata, pogone ali druge naprave s sprejemniki BiSecur. Z našo aplikacijo lahko v povezavi s Hormann BiSecur pretvornikom (gateway) krmilite Hormann pogone za garažna in dvoriščna vrata, vhodna vrata** ali pogon notranjih vrat PortaMatic kot tudi druge naprave udobno preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

10. Udobno preverjanje pozicije vrat

Vsi BiSecur pogoni, sprejemniki in elementi upravljanja so stoprocentno kompatibilni.
Z ročnim oddajnikom ali npr. brezžičnim kodnim tipkalom lahko poleg svojih garažnih vrat udobno odpirate tudi svoja s Hormann pogonom opremljena dvoriščna vrata, pogone ali druge naprave s sprejemniki BiSecur. Z našo aplikacijo lahko v povezavi s Hormann BiSecur pretvornikom (gateway) krmilite Hormann pogone za garažna in dvoriščna vrata, vhodna vrata** ali pogon notranjih vrat PortaMatic kot tudi druge naprave udobno preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

10 Udobno preverjanje pozicije vrat
Ni več potrebno, da greste v slabem vremenu pred vhodna vrata pogledat, če so garažna vrata zaprta.
S pritiskom na tipko se pozicija vrat kaže z barvo diode LED na ročnem oddajniku HS 5 BS. Če želite, lahko z nadaljnjim pritiskom na tipko zaprete vrata. Udobneje in varneje svojih vrat ne morete krmiliti.

11. Odličen dizajn

Pri ekskluzivnih ročnih oddajnikih BiSecur očara poleg dizajna v črni ali beli barvi tudi elegantna oblika, ki se posebno dobro prilega roki. Hormann BiSecur ročni oddajniki z opcijsko visoko sijajno površino z videzom klavirskega laka so bili nagrajeni s priznano nagrado reddot design award za ekskluzivni dizajn.

MOTIVI STRANSKIH SEKCIJSKIH GARAŽNIH VRAT:

OBLIKOVANJE STRANSKIH SEKCIJSKIH GARAŽNIH VRAT

Oblikujte svoja garažna vrata čisto individualno po lastnih željah.
Izbirate lahko med 3 površinami, ki jih lahko barvno uskladite z videzom svoje hiše. Pri tem lahko izbirate med 15 prednostnimi barvami, ca. 200 barvami barvne lestvice RAL in 3 Decograin imitacijami.
Da vam bodo vaša nova vrata še dolgo v veselje, so površine naših vrat optimalno zaščitene pred rjo. Vroče pocinkan material in obojestransko visoko kakovosten osnovni poliestrski premaz zagotavljata, da dežne kaplje spolzijo brez sledu.

Decograin imitacije:

Barve za jeklena vrata:

Poglej še ostale vrste garažnih vrat: