Okna osvetljujejo notranje prostore z naravno svetlobo, vizualno povečajo sobe, ustvarjajo prijetnejše vzdušje in povezujejo notranje prostore z zunanjim svetom. Toda ljudje, eni pogosteje drugi redkeje, si tudi želimo uživati v intimi in privatnosti doma ter preprečiti neželene poglede v notranjost bivalnih prostorov. To dosežemo z različnimi vrstami senčil.

Večina ljudi ima na notranji strani oken nameščene zavese, ki zastirajo neželene poglede v notranjost in se hkrati vizualno ujemajo z notranjo opremo. Večina od nas si poleg tega želi zvečer in na vroče poletne dni zatemniti bivalno okolje z roletami, debelejšimi zavesami ali žaluzijami. Ko načrtujete nakup novih oken, si oglejte različne možnosti senčenja in dobro razmislite o tem, katera senčila najbolj ustrezajo vašim individualnim željam in potrebam.

NOTRANJA SENČILA

Tisti, ki vam zunanje rolete ne ustrezajo ali želite za zatemnitev prostora ali zagotavljanje zasebnosti še kakšen drug sistem senčenja poleg rolet, lahko izbirate med različnimi možnostmi. Prednost notranjih senčil je, da jih lahko lepo prilagodite videzu in karakterju sobe in notranje opreme. Izbirate lahko med tanjšimi in debelejšimi zavesami, žaluzijami in samolepilnimi folijami, ki jih pritrdite neposredno na okno.

Montaža notranjih senčil

Zavese lahko namestite na karnise nad oknom ali neposredno na okenski okvir. Težke in debelejše zavese je najboljše namestiti na karnise nad oknom. Karnise lahko privijete v steno, če pa se želite izogniti vrtanju, se lahko odločite tudi za karnise z vpenjalnimi sistemi.

Tanke, lahke zavese lahko enostavno namestite na karniso, ki jo lahko privijete ali prilepite na steno. Lepljenje je lahko problematično, saj obstaja možnost, da lepilo zaradi neposredne sončne svetlobe ali nihanja temperature popusti.

Če želite prostor dodatno zatemniti, se lahko odločite za vgradnjo žaluzij. Te so na voljo v različnih izvedbah, lahko jih privijete, pritrdite ali prilepite na okenski okvir.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja