Več kot polovica vseh novo montiranih oken v pri nas je narejenih iz PVC okvirjev. Le-ta so najbolj priljubljena svoje izjemne energetske učinkovitosti, visoke kakovosti materialov, širokega barvnega razpona, enostavnega vzdrževanja in dolge življenjske dobe. Zahvaljujoč sodobnim proizvodnim postopkom in reciklažnim standardom je zdaj PVC cenjen kot okolju prijazen, obnovljiv material.

Dolgo časa je trajalo, da se je PVC otresel svoje negativne podobe. »Plastiko« smo dolgo časa šteli med poceni material slabše kakovosti. Ta miselnost se je do danes popolnoma spremenila. Plastika, predvsem PVC, je ena izmed najbolj vsestranskih in pomembnih materialov sodobnega časa. Plastični proizvodi so trpežni, obstojni, energetsko učinkoviti in omogočajo uporabo v najrazličnejše namene v različnih sektorjih, od živilske industrije do avtomobilske industrije in vse do gradbenega sektorja.

PVC okna dosegajo posebno visoke ocene na področju varstva okolja. Zagotavljajo večji prihranek z vidika energetske učinkovitosti v primerjavi z vsemi drugimi materiali, ki se uporabljajo za izdelavo oken, in se uvrščajo na sam vrh v analizah ekološke učinkovitosti. PVC okenski okvir je namreč mogoče 100% reciklirati. Zaradi izjemne trpežnosti in zagotovljenega dolgoročnega finančnega prihranka so PVC okna najbolj trajnostna rešitev, ki je na voljo na tržišču danes.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja