Kakovostna garažna vrata za vsak dom.

horman-vrata[1]

Garažna vrata zavzamejo velik del fasade, zato je pomembno, da je izbira premišljena.

V podjetju PVC Nagode sodelujemo s podjetjem Matjaž, ki je generalni zastopnik garažnih vrat Hörmann za Slovenijo, mi pa smo pooblaščeni prodajni zastopnik priznanega proizvajalca garažnih vrat Hörmann.Hörmann je družinsko podjetje, ki je s 75-letnimi izkušnjami specialista za gradbene elemente ter s preko 20 milijoni prodanih vrat in pogonov postalo tudi v Evropi številka 1 za garažna vrata.

Kot pooblaščeni specializirani trgovec za Hörmann, nudimo kvalificirano svetovanje, prodajo, predizmero in vgradnjo garažnih vrat. Pri zamenjavi obstoječih vrat odstranimo tudi vaše stare gradbene elemente,na okolju prijazen način.

Kadar sta garaža in hiša neposredno povezani, priporočamo garažna vrata z dobro toplotno izolacijo. Novi spoj med vodilom in steno ThermoFrame izboljša že tako dobre toplotno izolacijske lastnosti Hörmann dvostenskih sekcijskih garažnih vrat in zmanjšuje stroške ogrevanja. S tem boste prihranili stroške energije.

Za dodatne informacije v povezavi z nakupom in vgradnjo garažnih vrat nas lahko pokličite na telefonsko številko 05 700 05 55 ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vašim vprašanjem na naslov salon.po@pvcnagode.si

 

 

Garaža velikokrat ni le prostor, kjer so varno parkirani avtomobili, ampak gre v veliki večini primerov za večnamenski prostor, ki mora služiti še vsaj kot delavnica.

K uporabnosti garaže lahko pripomorete s pametno izbiro garažnih vrat. Ta morajo biti funkcionalna, lepo oblikovana, zagotavljati morajo varnost in toplotnoizolativnost (potrebna stopnja izolativnosti se razlikuje glede na funkcijo garaže in njeno povezanost z ogrevanim bivanjskim delom stanovanjske hiše). V nekaterih primerih morajo garažna vrata omogočati tudi prezračevanje in osvetlitev garaže z naravno svetlobo.

Na voljo so vam štiri vrste garažnih vrat, med katerimi izbirate glede na želeni način odpiranja:

KAKO IZBRATI PRAVA GARAŽNA VRATA?

Gre za novogradnjo ali prenovo obstoječega objekta? So vam všeč moderne ravne linije ali vam je bolj všeč eleganca klasičnih zaobljenih linij? Se boste zadovoljili z videzom belih PVC oken? Gradite nizko-energijsko ali pasivno hišo in vam je zato pomembna nizka toplotna prehodnost? Ste za bolj odporna PVC-ALU okna pripravljeni plačati več?

Garažna vrata igrajo v današnjem času pomembno vlogo, saj ima v Sloveniji povprečno vsako drugo gospodinjstvo po dva avtomobila. Garažna vrata imajo velik vpliv na videz fasade in vaše hiše že zaradi svoje velikosti. Običajno pa so garažne umeščene še tako, da so čim bližje in obrnjene proti cesti. Tako lahko garažna in vhodna vrata vidijo vsi mimoidoči.

garazna-izbira[1]

Izbirate lahko med različnimi materiali, barvami, oblikami in načini odpiranja garažnih vrat. Kako torej izbrati primerna garažna vrata za vaš dom?

Izbor garažnih vrat po korakih:

1. Velikost garažnih vrat
Prvi korak pri izbiri garažnih vrat je, da določite dimenzije. Imate garažo za dva avtomobila, ki lahko parkirata vzporedno ali le za en avtomobil? V nekaterih primerih vam že dimenzije omejijo izbor vrste in materiala, zato si le vnaprej izmerite odprtino za garažna vrata.

2. Vrsta garažnih vrat
Pri izbiri vrste garažnih vrat morate upoštevati koliko prostora imate na razpolago za odpiranje vrat in kakšen način odpiranja vam bo najbolj ustrezal. Pomislite, če boste garažo uporabljali tudi kot delavnico in bi želeli vanjo vstopati tudi peš. V tem primeru je dobro omogočiti tudi hitro vstopanje za pešca. Nekatere vrste garažnih vrat vam puščajo bolj odprte roke za oblikovanje polnila, pri drugih pa ste malo bolj omejeni.
Pri nas lahko izbirate med 4 vrstami garažnih vrat: dvižna garažna vrata, sekcijska garažna vrata, stranska sekcijska vrata, rolo garažna vrata. Če vam je pomembno, da bodo vrata oblikovana v skladu z vašimi željami vam največjo svobodo za oblikovanje puščajo dvižna vrata izdelana iz jeklene konstrukcije.

3. Oblika, material in barva garažnih vrat
Kakšen je videz vaše hiše oz kakšnega si želite? Smiselno je slediti oblikovnim načelom celotne stavbe in stavbnega pohištva, v obliki, barvi in materialu. Običajno se najprej izbere sočasno obliko in material, saj material narekuje kakšna naj bo oblika in obratno oblika pove kakšen naj bo material. Vsak material pa je na voljo v svoji paleti standardnih barv, med katerimi lahko izbirate brez doplačila.
Pri nas dobite garažna vrata iz masivnega lesa, iz različno obdelanih jeklenih površin in rolo garažna vrata z lamelami iz aluminija. Medtem ko rolo vrata dovoljujejo le horizontalno enakomerno delitev lamel, imate pri ostalih vrstah garažnih vrat večjo izbiro pri obliki, saj lahko izberete tudi horizontalno deljena in tudi dizajn garažna vrata s steklom.

4. Upravljanje in ostali dodatki
Zadnji a ne zanemarljiv korak je, da izberete še način upravljanja, ki bo odvisen tudi od same vrste garažnih vrat. Vrata lahko upravljate ročno, na električni pogon s stikalom, z daljincem ali kombinacijo dveh ali treh izmed naštetih možnosti. Poleg osnovnega okovja, pa se lahko podobno kot pri vhodnih vratih tudi tu odločate, ali želite nadstandardno varnostno okovje.