Več prostora v garaži s pomočjo inovativne tehnike

garazna-rolo-h[1]

Navojna garažna vrata Hörmann RollMatic se odpirajo navpično, zanje je v garaži potrebno le malo prostora. Ta konstrukcijski princip nudi kar največ prostora tako v garaži in tudi za parkiranje pred garažo. Tudi področje pod stropom ostane prosto in ga lahko izkoristite n.pr. za luči ali uporabite kot dodatni skladiščni prostor.

Dodatno udobje pri dostopu v garažo zagotavljajo praktična stranska vrata. Stranska vrata, ki so enakega videza kot garažna vrata RollMatic, so na voljo s kotnim podbojem in ozkim okvirjem in imajo enako konstrukcijo kot stranska vrata pri dvižnih vratih Berry.

Navojna vrata Hörmann RollMatic so hitro in enostavno zmontirana. Stranski tekalni vodili, konzola za preklado in pogon se privijejo na stene garaže in na prekladi. Nato se krilo navojnih vrat z lahkoto potegne s pomočjo jermenov s pogona na navojno os in se pritrdi. Tako odpadejo nepotrebne nastavitve.

Za dodatne informacije v povezavi z nakupom in vgradnjo rolo garažnih vrat nas lahko pokličite na telefonsko številko 05 700 05 55 ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vašim vprašanjem na naslov salon.po@pvcnagode.si

Harmoničen celosten videz

Samo pri Hörmannu so vam na voljo kompletna vrata v vaši izbrani barvi brez doplačila. Krilo navojnih vrat, tekalno vodilo, maska na prekladi in ohišje navojne osi tvorijo tako optično harmonično enoto.

Golden Oak
RAL 9006
RAL 9016

 

površina Decograin,
Golden Oak

 

RAL 9006 s stranskimi vrati enakega videza

 

Zunanja navojna vrata v standardno beli, RAL 9016

Površini Decopaint
Prezračevalne rešetke in zasteklitev
Gladka površina
Površini Decograin

 

Površini Decopaint Golden Oak in Rosewood sta cenovno ugodni alternativi za Decograin z imitacijami. Profili so na notranji in zunanji strani lakirani v videzu lesa. Okvir, tekalna vodila, maska za preklado in ohišje navojne osi so prašno obdelani v osnovnem tonu barve lesa, kar daje harmoničen videz vrat.


Zračenje vaše garaže izboljša klimo v prostoru in prepreči pojav plesni. Prezračevalne rešetke iz zelo odporne plastike so razporejene po celotni širini profila. Vrata lahko imajo največ deset profilov.

S tem si zagotovite dnevno svetlobo v svoji garaži. Zasteklitveni elementi s plastičnimi stekli so razporejeni po celotni širini profila. Število elementov je odvisno od širine vrat. Vrata lahko imajo največ deset profilov z zasteklitvijo.

 

 

Drugače kot profili z vodoravnim motivom drugih proizvajalcev deluje gladka površina aluminijastih profilov moderno in istočasno elegantno. Površina s kakovostnim premazom na zunanji in notranji strani vrat se tudi zelo enostavno čisti. Profil vrat je enakomerno zapolnjen s trdo poliuretansko peno, kar zagotavlja miren tek vrat.

 


Dve površini Decograin v imitacijah Golden Oak in Rosewood sta prepričljivi zaradi svojega videza naravnega lesa. Zaradi površinske zaščite, posebno odporne proti obrabi, ohrani UV obstojen plastičen folijski premaz na vratih RollMatic še dolgo lep videz. Za enoten videz vrat sta fleksibilno vratno krilo na zunanji strani in okvir dobavljena v površini Decograin. Tekalna vodila, maska za preklado, ohišje navojne osi in fleksibilni vratno krilo na notranji strani so lakirani v rjavi barvi. Površini Decograin nista na voljo za zunanja navojna vrata.

Varnost

varnost-sistem-1-1[1]
varnost-sistem-2-1[1]
varnost-sistem-3-1[1]
varnost-sistem-4-1[1]
varnost-sistem-5-1[1]


Tehnika nateznih vzmeti s sistemom vzmet v vzmeti

Hörmann navojna vrata RollMatic z dvojnimi nateznimi vzmetmi in dvojnimi jeklenimi vrvmi ščitijo vratno krilo pred padcem v vsakem položaju vrat. Zaradi patentiranega sistema vzmet v vzmeti in prozornega ovoja zlomljena vzmet ne more odleteti v prostor, kar prepreči morebitne telesne poškodbe.


Dobro zaščitena navojna os

Serijsko ohišje navojne osi praktično prepreči poseganje v kolut navojnih vrat. Poleg tega pa ščiti pri odprtih vratih tudi krilo navojnih vrat pred poškodbami in umazanijo. Ohišje je dobavljeno v barvi garažnih vrat oz. v rjavi barvi pri površinah Decograin.


Vgrajeno mehansko varovalo pred nasilnim dvigovanjem

Specialen položaj lamel na navojni osi kakor tudi povezava s pogonom varujejo vrata RollMatic pred nasilnim dvigovanjem od zunaj. To bistveno oteži poskuse vloma. Ročno odpiranje od znotraj je seveda možno samo v nujnem primeru.

 

Proti obrabi obstojni ležajni obročki
Na novo razviti ležajni obročki iz različnih plastičnih mas imajo manjšo obrabo pri navijanju in odvijanju. Tako se lepa površina krila navojnih vrat ohrani dlje časa. Razen tega pa ležajni obročki ne povzročajo hrupa in vrata se bolje zapirajo.


Serijska protiviharna sidra

Celo pri velikih obremenitvah zaradi vetra (do razreda 5) Hörmann navojna vrata RollMatic ne bodo odpovedala. Serijska protiviharna sidra za ojačitevvrat v primeru močnega vetra na koncih profila zadržijo vrata varno v vodilu. Dodatna prednost je povečana protivlomna zaščita.

1. Kakovost blagovne znamke iz Nemčije

Vsi sestavni deli vrat in pogonov so pri Hörmannu rezultat lastnega razvoja in proizvodnje; so stoodstotno medsebojno usklajeni ter za vašo varnost preizkušeni in certificirani s strani priznanih neodvisnih inštitucij. Izdelani so po sistemu vodenja kakovosti DIN ISO 9001 v Nemčiji in izpolnjujejo zahteve evropskega standarda 13241-1. Poleg tega pa naši visoko kvalificirani sodelavci intenzivno razvijajo nove proizvode, nenehno dopolnjujejo obstoječe in jih izboljšujejo v detajlih. Tako nastajajo patenti in edinstvene ponudbe na trgu.

2. Garažna vrata za generacije

Preizkusi dolgotrajnega delovanja, izvedeni pod realnimi pogoji, zagotavljajo domišljene serijske proizvode s kakovostjo Hörmann. Zaradi tega in zahvaljujoč odličnim tehničnim rešitvam kakor tudi zagotavljanju brezkompromisne kakovosti imate pri Hörmannu 10 let garancije za vsa sekcijska vrata in 5 let garancije za Hörmann pogone.

3. Pogled v prihodnost

Hörmann daje dober zgled. Zato pokriva podjetje do 70 % svojih energetskih potreb iz ekoloških virov, ki jih bo tudi nenehno širilo. Istočasno pa se bo z uvedbo inteligentnega in certificiranega sistema energetskega upravljanja management letno zmanjšalo veliko ton CO². Nenazadnje pa nudi Hörmann proizvode za trajnostno gradnjo.

4. Zunanja navojna vrata, če v notranjosti ni dovolj prostora za vgradnjo

Za garaže z minimalno preklado in / ali minimalnim prostorom za stransko pritrditev so vam na voljo vrata RollMatic tudi kot zunanja navojna vrata za montažo pred garažno odprtino. Zunanja navojna vrata so dobavljena kot celoten paket z optimalno usklajenim pogonom. Ohišje navojne osi, ki obdaja pogon, ga ščiti pred vremenskimi vplivi ali neželenim poseganjem. Za enoten, harmoničen celosten videz sta ohišje navojne osi in vodilo dobavljena v barvi garažnih vrat. Stransko ohišje nateznih vzmeti je pri zunanjih navojnih vratih iz aluminija, opremljeno pa je z okenci za nadzor vzmetnega sistema.

5. Zanesljivo in varno: tehnika nateznih vzmeti

Preizkušena tehnika nateznih vzmeti podpira pogon pri odpiranju in zapiranju vrat. To ščiti pogonsko mehaniko. V primeru odpiranja v sili se lahko vrata z lahkoto ročno upravljajo. Zato ročica ni potrebna. Dvojna vodila vrvi varujejo vrata pred padcem.
Protivlomno zapahnitev zagotavlja specialna razporeditev profilov na navojni osi in protivlomna zapahnitev. Ta mehanika praktično preprečuje dvigovanje fleksibilnega vratnega krila.

6. Enostavno vzdrževanje in izjemno tih tek vrat

Pogon je nameščen izven ohišja navojne osi, tako da je vzdrževanje zelo enostavno. Vrata RollMatic startajo in se ustavijo izredno lahno in tiho, to ščiti vrata. Zaradi uravnoteženih vzmeti in zanesljive izklopne avtomatike dodatno varovalo na spodnjem zaključnem robu ni več potrebna. Notranje tipkalo in razsvetljava garaže sta že vgrajena v krmilni omarici.

7. Stranska vrata enakega videza

Dodatno udobje pri dostopu v garažo zagotavljajo praktična stranska vrata. Stranska vrata, ki so enakega videza kot garažna vrata RollMatic, so na voljo s kotnim podbojem in ozkim okvirjem in imajo enako konstrukcijo kot stranska vrata pri dvižnih vratih Berry.

Celotni paket, vključno z optimalno usklajenim pogonom

Navojna vrata Hörmann RollMatic so individualno usklajena z vašo hišo ali vgradno situacijo v vaši garaži. Izberite med 11 barvami po isti ceni in zagotovili si boste individualen videz vrat. Poleg tega so vam na voljo tudi stranska vrata enakega videza. Pri vgradnih situacijah z minimalno preklado se priporoča varianta z zunanjimi navojnimi vrati. Z garažnimi navojnimi vrati RollMatic boste našli vedno ustrezno rešitev.

Površine z imitacijo v videzu naravnega lesa:

goldenoak-decograin[1]

Decograin, Golden Oak

rosewood-decograin[1]

Decograin, Rosewood

goldenoak-decopaint[1]

Decopaint, Golden Oak

rosewood-decopaint[1]

Decopaint, Rosewood

11 barv po isti ceni

Vrata RollMatic so dobavljena serijsko v standardno beli barvi (RAL 9016), dodatno pa je na voljo še 10 barv brez doplačila:

sekcijska-j-1[1]

RAL 9016

sekcijska-j-3[1]

RAL 9006

rolo-3-9005[1]

RAL 9005

rolo-4-9001[1]

RAL 9001

rolo-5-8028[1]

RAL 8028

rolo-6-7035[1]

RAL 7035

sekcijska-j-10[1]

RAL 7016

sekcijska-j-12[1]

RAL 6005

sekcijska-j-14[1]

RAL 5011

sekcijska-j-15[1]

RAL 3003

sekcijska-j-16[1]

RAL 1015