Sekcijska garažna vrata s tradicijo

garazna-sekcijska-h[1]

Sekcijska garažna vrata Hörmann se odpirajo navpično in se pomaknejo pod strop, tako da ne potrebujejo veliko prostora. Ta konstrukcijski princip nudi kar največ prostora tako v garaži in tudi za parkiranje pred garažo. Poleg tega pa se lahko sekcijska garažna vrata Hörmann vgradijo v vsako garažno odprtino in nudijo do 14 cm večjo širino prehoda kot dvižna garažna vrata. Prednost je tudi, da so vrata s trajno elastičnimi in proti vremenskim vplivom obstojnimi tesnili na vseh štirih straneh optimalno zatesnjena.

Že od nekdaj je varnost pri upravljanju garažnih vrat pri podjetju Hörmann povsem na vrhu prioritetne liste. Z inovativnimi rešitvami postavlja Hörmann standarde na tem področju. To dokazujejo številni patenti podjetja Hörmann. Pri Hörmannu so sekcijska vrata posamično ali v kombinaciji s pogoni preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda 13241-1. Sekcijska vrata so komaj lahko še bolj varna. In to zagotavlja vam in vaši družini vsakodnevno varnost.

Za posebno široke garaže so optimalna rešitev industrijska sekcijska vrata SPU F42 Plus. Dobavljiva so za vodoravne motive vrat S, M in L v vseh površinah, imitacijah in barvah.

Za dodatne informacije v povezavi z nakupom in vgradnjo sekcijskih garažnih vrat nas lahko pokličite na telefonsko številko 05 700 05 55 ali nam pošljete elektronsko sporočilo z vašim vprašanjem na naslov salon.po@pvcnagode.si

Toplotna izolacija

Toplotno izolirane sendvič lamele, debeline 42 mm, so prav tako dobra izolacija kot 50 cm debela stena iz opeke. To pomeni, da v vaši garaži ni izgub energije in s tem prihranite tudi denar.

LPU
LTE
LTH

Jeklena vrata LPU

Dvostenska vrata LPU zagotavljajo najboljšo možno izolacijo. Razen tega pa lamele, debeline 42 mm, zagotavljajo boljšo stabilnost in miren tek vrat.

Jeklena vrata LTE

Enostenska vrata LTE so idealna rešitev za montažne garaže, ki ne potrebujejo dodatne toplotne izolacije.

Lesena vrata LTH

Vrata iz panelov iz masivnega lesa so zelo primerna za lesene hiše ali zgradbe s številnimi lesenimi elementi, kot je npr. predalčje ali fasadni elementi.

Motiv S
Motiv M
Motiv L

 

 

 

Motiv S
površina Decograin, Rosewood

 

 

 

 

Motiv M
površina Decograin, Titan Metallic CH 703
(kot industrijska sekcijska vrata SPU F42 Plus za garaže do 7000 mm širine)

 

 

 

Motiv L
površina Decograin, Winchester Oak

 

Varnost

sekcijska-zascita-1[1]
sekcijska-zascita-2[1]
sekcijska-zascita-3[1]
sekcijska-zascita-4[1]
sekcijska-zascita-5[1]

 

Tehnika nateznih vzmeti s sistemom vzmet v vzmeti
Dvojne natezne vzmeti in žične vrvi na vsaki strani varujejo vratno krilo pred padcem. Patentirani sistem vzmeti v vzmeti preprečuje, da bi zlomljena vzmet odletela, zato ne more priti do poškodovanja oseb. Sekcijska vrata do 3000 mm širine in 2625 mm višine so serijsko opremljena z zanesljivo tehniko nateznih vzmeti.

 

Tehnika torzijskih vzmeti z vgrajenim varovalom pred lomom vzmeti
Torzijske vzmeti na obeh straneh odlikuje patentirano varovalo pred lomom vzmeti. V primeru morebitnega loma vzmeti to varovalo takoj ustavi pomik vrat, kar prepreči njihov padec. Večja vrata in vrata z vgrajenim osebnim prehodom ali s paneli iz masivnega lesa so opremljena s tehniko torzijskih vzmeti.

 

Varen pomik vrat po varnostnih tekalnih vodilih
Nastavljiva, patentirana tekalna kolesca, nosilci kolesc in stabilna tekalna vodila so elementi, ki preprečujejo, da bi se vrata snela. Zato se vratno krilo varno pomakne pod strop.

 

Zaščita pred ukleščenjem prstov zunaj in znotraj ter na predelih šarnirjev
Zaradi edinstvene oblike vratnih elementov ni nevarnosti zmečkanin. Niti med lamelami niti na šarnirjih.

 

 

Zaščita pred poseganjem na stranskih vodilih
Pri Hörmannu so vodila po vsej dolžini v celoti zaprta. Zato dejansko ni možno poseganje z roko v področje med vratnim krilom in vodilom!

Zvočna izolacija

Z odlično zvočno izolacijo LPU lamel se hrup cestnega prometa (ca. 80 dB(A)) zmanjša na sobno jakost (ca. 55 dB(A)). Tako lahko v svoji garaži npr. v miru delate ali praznujete z gosti.

Obremenitev z vetrom

Vratne lamele LPU so stabilne, tako da vašim vratom tudi obremenitve z vetrom do 120 km/h, kar ustreza moči orkana, ne morejo do živega. Tako je vaša garaže in vse, kar je v njej, dobro zaščiteno.

Tesnjenje

V svoji garaži ste varni tudi pred viharjem in močnimi nalivi. Skozi neprekinjena tesnila med vratnim krilom in okvirjem ter tesnila med lamelami dež praktično ne more skozi.

1. Kakovost blagovne znamke iz Nemčije

Vsi sestavni deli vrat in pogonov so pri Hörmannu rezultat lastnega razvoja in proizvodnje; so stoodstotno medsebojno usklajeni ter za vašo varnost preizkušeni in certificirani s strani priznanih neodvisnih inštitucij. Izdelani so po sistemu vodenja kakovosti DIN ISO 9001 v Nemčiji in izpolnjujejo zahteve evropskega standarda 13241-1. Poleg tega pa naši visoko kvalificirani sodelavci intenzivno razvijajo nove proizvode, nenehno dopolnjujejo obstoječe in jih izboljšujejo v detajlih. Tako nastajajo patenti in edinstvene ponudbe na trgu.

2. Garažna vrata za generacije

Preizkusi dolgotrajnega delovanja, izvedeni pod realnimi pogoji, zagotavljajo domišljene serijske proizvode s kakovostjo Hörmann. Zaradi tega in zahvaljujoč odličnim tehničnim rešitvam kakor tudi zagotavljanju brezkompromisne kakovosti imate pri Hörmannu 10 let garancije za vsa sekcijska vrata in 5 let garancije za Hörmann pogone.

3. Pogled v prihodnost

Hörmann daje dober zgled. Zato pokriva podjetje do 70 % svojih energetskih potreb iz ekoloških virov, ki jih bo tudi nenehno širilo. Istočasno pa se bo z uvedbo inteligentnega in certificiranega sistema energetskega upravljanja management letno zmanjšalo veliko ton CO². Nenazadnje pa nudi Hörmann proizvode za trajnostno gradnjo.

4. Harmoničen celostni vtis

Enaki razmiki utorov in nevidni prehodi lamel pri vratih z vodoravnim motivom. 
Hörmann garažna vrata odlikuje povsem enakomerna razdelitev utorov. Lamele so oblikovane tako, da so prehodi med lamelami pri zaprtih vratih praktično nevidni.
Enakomerna razdelitev kaset
Za harmoničen celostni videz so pri sekcijskih vratih Hörmann razmiki med posameznimi kasetami po višini popolnoma enaki. To omogoča enaka višina lamel po celotni višini vrat. Tudi vodoravni razmiki med kasetami ene lamele so enotni. S tem je zagotovljen enakomeren videz vrat.

5. Enak videz vodil in vratnega krila

Harmoničen videz vrat nastane s številnimi podrobnostmi: Izravnalna maska za preklado se pri vratih bele barve in v vseh površinah dobavi vedno enakega videza kot lamele, tako da se vse ujema. Stranska vodila so vam na voljo serijsko s površino Woodgrain bele barve. Za sekcijska vrata s površinami Sandgrain, Silkgrain ali Decograin pa so na voljo opcijske obloge vodil enake površine kot so vratne lamele. Pri vratih s površino Micrograin je dobavljena obloga vodil gladke površine Silkgrain. Tudi za barvna sekcijska vrata in vrata s površinami Decograin so opcijsko na voljo ustrezne obloge vodil v površini in barvi oz. imitaciji vratnih lamel. Izravnalna maska za preklado je pri teh vratih vedno v površini in barvi oz. imitaciji vratnih lamel.

6. Površinsko izravnalna maska za področje preklade

Pri vratih LPU je s površino izravnana maska za področje preklade najbolj elegantna rešitev za neviden prehod maske na vratno krilo. Ko so vrata zaprta, je prehod z zgornjega elementa vrat na masko površinsko izravnan.

7. Do podrobnosti izdelana imitacija površin Decograin

UV obstojen folijski premaz iz umetne mase na zunanji strani jeklenih lamel daje do podrobnosti naraven videz lesa oz. plemenito eleganco s kovinskim efektom v antracit barvi. Atraktivnost 6 imitacij Decograin se zaradi posebne površinske zaščite dolgo ohrani.

8. Optimalna dolgotrajna zaščita

Proti krhkosti odporno podnožje vodila iz umetne mase, višine 4 cm, obdaja vodilo na področju, ki je izpostavljeno rji in tako dolgotrajno ščiti pred morebitno korozijo. Drugače kot pri konkurenčnih rešitvah učinkuje ta učinkovita dolgotrajna zaščita tudi v primeru stoječe vode. Skupaj s tesnilom spodnjega elementa vrat daje podnožje vodila tudi optično zelo lep videz.

9. Učinkovita toplotna izolacija

Vedno ko je garaža sestavni del hiše, se priporočajo dobro izolirana garažna vrata. S sistemom Hörmann ThermoFrame boste vsekakor še izboljšali že tako dobre izolacijske lastnosti vrat LPU. Črni plastični profil, ki se montira enostavno skupaj z vodilom vrat, zagotavlja toplotno ločitev med vodilom in steno ter izboljša izolacijo do 15 %*. Tako vam je na voljo opcijski ThermoFrame spoj med vodilom in steno za vsa Hormann sekcijska vrata.

10. Rešitve iz prakse

Za enostaven prehod oseb v vašo garažo priporočamo osebni prehod z minimalnim pragom. Tako lahko greste v garažo po kolo ali vrtno orodje, ne da bi morali odpreti garažna vrata. Minimalni prag iz nerjavnega jekla je visok na sredini samo 10 mm in ob robovih 5 mm. To olajša prehod in zmanjša nevarnost spotikanja.

11. Visoka stopnja varnosti

Nepovabljeni gostje nimajo pri Hormann avtomatskih sekcijskih vratih skoraj nobenih možnosti. Brž ko so garažna vrata zaprta, varovalo pred dvigovanjem avtomatsko zaskoči v omejevalnik tekalnega vodila, vrata so v trenutku stabilno zapahnjena in zaščitena pred dvigovanjem. Ta patentirana zapahnitev vrat deluje izključno mehansko in je torej učinkovita tudi v primeru prekinitve električne napetosti, kar ne velja za konkurenčne pogone.

12. BiSecur sistem za daljinsko upravljanje

Perfektno usklajeno in stoodstotno kompatibilno 
Dvosmerni brezžični sistem BiSecur je pojem za tehniko jutrišnjega dne za udobno ter varno upravljanje garažnih in dvoriščnih vrat, pogonov vrat, luči in še več. Pri Hormannu razviti, ekstremno varni BiSecur postopek kodiranja s stabilnim dosegom brez motenj vam zagotavlja varnost, ker vašega radijskega signala ne more nihče kopirati. Preizkušen in certificiran je bil s strani strokovnjakov univerze Ruhr Universitat Bochum.
Vsi BiSecur pogoni, sprejemniki in elementi upravljanja so stoodstotno kompatibilni. Z ročnim oddajnikom ali npr. brezžičnim kodnim tipkalom lahko poleg svojih garažnih vrat udobno odpirate tudi svoja s Hormann pogonom opremljena dvoriščna vrata, pogone ali druge naprave s sprejemniki BiSecur.

OBLIKOVANJE JEKLENIH VRAT

Oblikujte svoja garažna vrata čisto individualno po lastnih željah. Pri jeklenih sekcijskih vratih lahko izbirate med 4 površinami, ki jih lahko uskladite z videzom svoje hiše.

sekcijska-j-woodgrain[1]

Woodgrain

sekcijska-j-silkgrain[1]

Silkgrain

sekcijska-j-sandgrain[1]

Sandgrain

sekcijska-j-micrograin[1]

Micrograin

Ali pa se odločite za katero od 6 Decograin imitacij z naravnim karakterjem lesa ali elegantnim kovinskim efektom.

sekcijska-j-decograin[1]

Golden Oak

sekcijska-j-darkoak[1]

Dark Oak

sekcijska-j-nightoak[1]

Night Oak

sekcijska-j-rosewood[1]

Rosewood

sekcijska-j-winchesteroak[1]

Winchester Oak

sekcijska-j-titanmetallic[1]

Titan Metallic

Barve za jeklena vrata:

sekcijska-j-1[1]

RAL 9016

sekcijska-j-2[1]

RAL 9007

sekcijska-j-3[1]

RAL 9006

sekcijska-j-4[1]

RAL 8028

sekcijska-j-5[1]

RAL 8003

sekcijska-j-6[1]

RAL 8001

sekcijska-j-7[1]

RAL 7040

sekcijska-j-8[1]

RAL 7035

sekcijska-j-9[1]

RAL 7030

sekcijska-j-10[1]

RAL 7016

sekcijska-j-11[1]

RAL 6009

sekcijska-j-12[1]

RAL 6005

sekcijska-j-13[1]

RAL 5014

sekcijska-j-14[1]

RAL 5011

sekcijska-j-15[1]

RAL 3003

sekcijska-j-16[1]

RAL 1015

Notranje strani sekcijskih garažnih vrat so načeloma na voljo v sivobelem barvnem odtenku, RAL 9002.
Temnim barvam se je pri dvostenskih jeklenih vratih, vgrajenih na sončnih legah, bolje izogniti, ker lahko morebitni upogib lamel vpliva na delovanje vrat.

MOTIVI SEKCIJSKIH GARAŽNIH VRAT IZ JEKLA:

sekcijska-g-kaseta[1]

Motiv G KASETA

sekcijska-g-vl-457[1]

V. motiv L 457

sekcijska-g-vd[1]

V. motiv T

sekcijska-g-vl-458[1]

V. motiv L 458

sekcijska-g-vl[1]

V. motiv D

sekcijska-g-vl-461[1]

V. motiv L 461

sekcijska-g-vl-450[1]

V. motiv L 450

sekcijska-g-vl-469[1]

V. motiv L 469

sekcijska-g-vl-452[1]

V. motiv L 452

sekcijska-g-vl-481[1]

V. motiv L 481

sekcijska-g-vl-454[1]

V. motiv L 454

sekcijska-g-vm[1]

V. motiv M

sekcijska-g-vl-456[1]

V. motiv L 456

sekcijska-g-vs[1]

V. motiv S

sekcijska-g-vt[1]

V. motiv T

sekcijska-g-vt-500[1]

V. motiv T 500

sekcijska-g-vt-501[1]

V. motiv T 501

OBLIKOVANJE LESENIH VRAT

Vaša sekcijska vrata iz masivnega lesa so vam na voljo v dveh vrstah lesa.

sekcijska-l-kanadski-iglavec[1]

Kanadski iglavec, impregniran

sekcijska-l-skandinavska-smreka[1]

Skandinavska smreka, impregniran

Skandinavska smreka je svetel les s pretežno ravnim potekom vlaken. Jedra, posamezne smolnate šiške, zavitost lesnih vlaken in rumenkastorjave „grče“ so popolnoma naravne.

Kanadski iglavec je belkasto sive do svetlo sivorjave barve, s pretežno ravnim potekom vlaken, z rjavimi, v smeri vlaken potekajočimi črtami mineralnih vlaken in skorjastimi žepki.

Individualno jih lahko oblikujete z 8 barvnimi lazurami.

Barvne lazure za lesena vrata:

dvizna-l-0[1]

skandinavska smreka

dvizna-l-1[1]

1 - čisto bela

dvizna-l-2[1]

2 - smrečno rumena

dvizna-l-3[1]

3 - pariško modra

dvizna-l-4[1]

4 - globlje modra

dvizna-l-5[1]

5 - smrečno zelena

dvizna-l-6[1]

6 - svetlo siva

sekcijska-l-3[1]
sekcijska-l-4[1]

bor

sekcijska-l-5[1]

tikovina

sekcijska-l-6[1]

palisander

sekcijska-l-7[1]

ebenovina

sekcijska-l-8[1]

ahatno siva

sekcijska-l-9[1]

smrečno zelena

sekcijska-l-10[1]

nordijsko rdeča

MOTIVI DVIŽNIH GARAŽNIH VRAT IZ LESA:

sekcijska-g-vs-les[1]

V. motiv S

sekcijska-g-vm-les[1]

V. motiv M

sekcijska-g-vl-les[1]

V. motiv L

sekcijska-g-kaseta-l[1]

KASETA

sekcijska-g-les-401[1]

Motiv 401

sekcijska-g-les-402[1]

Motiv 402

sekcijska-g-les-403-1[1]

Motiv 403

sekcijska-g-les-403[1]

Motiv 403 +kamen

sekcijska-g-les-404_1[1]

Motiv 404

sekcijska-g-les-404[1]

Motiv 404 +kamen

sekcijska-g-les-405_1[1]
sekcijska-g-les-405[1]

Motiv 405 excl.

Ekskluzivno oblikovanje fasade

 

S površinsko izravnanim opaženjem na mestu vgradnje lahko svoja sekcijska vrata oblikujete povsem po svojih željah z lesom, kovino, keramiko, umetno maso ali z drugimi materiali. Tako boste svoja garažna vrata praktično neopazno vključili v celostno podobo doma. Osnovo vrat v kombinaciji z opaženjem fasade predstavljajo Hörmann industrijska sekcijska vrata ALR F42 z aluminijasto konstrukcijo okvirja in PU sendvič polnilom. Naj vam svetuje vaš Hörmann partner.

garazna-sekcijska-slika9[1]