Odkrijte moč dnevne svetlobe in svežega zraka

mansarda[1]

Izdelki velux zagotavljajo več udobja in boljše počutje v mansardnih prostorih:

• Strešna okna nudijo svež zrak in veliko naravne svetlobe
• Upravljalna tablica omogoči daljinsko upravljanje strešnih oken in senčil z dotikom
• Senčila pomagajo uravnavati svetlobo in toploto ter ustvarijo prijeten prostor za spanje

Zdrav dom je nadvse pomemben faktor našega bivanja, saj preživimo kar 90% časa v notranjih prostorih. Optimalna notranja klima in veliko naravne svetlobe prispevata k zdravemu in prijetnemu domu. Svež zrak vpliva na dobro splošno počutje ter preprečuje alergije in težave z dihanjem. Naravna svetloba izboljša spanec in koncentracijo za učenje.

Skrb za zdravje se mora začeti doma. Zato je pravilna zasnova doma, z dovolj naravne svetlobe in možnostjo učinkovitega zračenja ključna, da bo dom zdrav in prijeten. Z izdelki VELUX lahko v svoje podstrešje pripeljete dovolj naravne svetlobe in potrebno količino svežega zraka. Tukaj smo za vas, da vam pomagamo z nasvetom, idejo ali le z odgovorom na vaše vprašanje. Pokličete nas lahko na telefonsko številko 05 700 05 55 ali nam pišete na salon.po@pvcnagode.si.

Količina svetlobe, ki jo v posameznem prostoru potrebujete, je odvisna od njegove namembnosti. Za bivalne prostore, kot so kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, potrebujete po slovenskih predpisih vsaj 20% okenskih površin glede na tloris prostora. Pri tem pa ne smete pozabiti, da nekateri prostori, kot na primer otroške sobe, potrebujejo več svetlobe, saj otroci v njih preživijo veliko časa.

Strešno okno je že po svoji legi obrnjeno naravnost k izvoru svetlobe. Vertikalna okna v frčadi pa zaradi konstrukcije frčade dovajajo v prostor veliko manj svetlobe. Pri enako veliki stekleni površini je prostor s strešnim oknom vsaj 30 % bolje osvetljen. Izdelava frčade zahteva gradbeno dovoljenje, celoten poseg pa je vsaj trikrat dražji od vgradnje strešnih oken.

mansarda-1[1]

Deset korakov do dobre mansarde:
1. Potrebna količina svetlobe
2. Dobra razporeditev strešnih oken
3. Ustrezne velikosti strešnih oken
4. Primeren način odpiranja strešnih oken
5. Material za strešna okna
6. Lastnosti zasteklitve
7. Način vgradnje strešnih oken
8. Notranja obdelava okrog strešnih oken
9. Senčila za strešna okna
10. Elektro oprema

PRAZNOVANJE NARAVNE SVETLOBE IN SVEŽEGA ZRAKA 1941-2017

Leta 1941 je Villum Kann Rasmussen prišel z briljantno idejo za preoblikovanje temnih podstrešij in izdelal prvo strešno okno. Kar se je začelo kot prenova šole na Dansekem je zraslo v mendarodno skupino podjetij v več kot 40 državah. Podjetje Velux je leta 2016 praznovalo 75 let inovacij in predanega dela z enim poudarkom: naravna svetloba in svež zrak skozi strešna okna.

Velux je danes postal že sinonim za kvalitetna strešna okna. Ponosni smo, da smo del te zgodbe in ustvarjali bomo še naprej. Ideja o naravni svetlobi in svežem zraku živi in je še bolj pomembna kot kdaj koli prej.

Subvencije za EKO Sklad v RS

Strešna okna VELUX ustrezajo trajnostni gradnji. Ekološki sklad RS s subvencijami in krediti spodbuja občane k rabi obnovljivih virov energije ter večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb.
V letošnjem letu je ponovno objavljen razpis za subvencije za nove naložbe rabe OVE in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb za fizične osebe pod številko 37SUB-OB16. Več informacij najdete na straneh EKO Sklada.