Okenske police so pomemben element pri vgradnji oken

Zunanje okenske police konstrukcijo ščitijo pred vdorom vode in jo preko odkapa odvajajo stran od fasade. Poleg zaščite pred vodo police skupaj z okni sooblikujejo videz vaše hiše, tako zunaj, kot tudi znotraj.

 

Dimenzije police so vnaprej določene z velikostjo okenske odprtine (dolžina police) in z detajlom vgradnje okna (globina police, ki jo določi položaj okna glede na rob stene). Najbolj optimalen položaj okna (zaradi toplotnih izgub) je postavitev do zunanjega roba konstrukcije, kjer se začne toplotno izolativni pas. V tem primeru bo globina zunanje police približno enaka debelini izolativnega sloja, debelina notranje police pa debelini stenske konstrukcije. Pred leti, ko se še niso zavedali negativnega vpliva slabe toplotne izolacije in toplotnih mostov, so montirali eno samo polico, ki je prekrivala celotno debelino stene. Na ta način se je ustvaril toplotni most, ki je pomenil velike toplotne izgube. Danes police prekinemo z izolativnim slojem okenskega profila, kar pomeni povsem svobodno in ločeno izbiro in vgradnjo notranjih in zunanjih okenskih polic.

Pri PVC Nagode dobite kakovostne notranje in zunanje police priznanih blagovnih znamk FENORM, HELOPAL in REHAU, ki so narejene iz PVC ali aluminija.